Aanbod

Ik bied Mindfulness training en coaching in groepsverband en individueel. Ben je particulier? Kijk dan in de agenda wanneer de volgende training gepland staat.

Indien je individueel een training zou willen volgen, neem dan contact op zodat wij kunnen kijken naar een passend aanbod wat binnen jou planning past.

Ben je een organisatie en ben je benieuwd wat Mindfulness voor jou organisatie kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op voor informatie rondom een InCompany training binnen jou bedrijf.

Mindfulness Based Stress Relief training

De Mindfulness Based Stress Relief (MBSR) training is erop gericht om bewust te worden van onze eigen mechanismes en om onze eigen patronen te herkennen.

We trainen onze aandacht, waardoor jij je bewust wordt van de neiging van jouw geest om te piekeren over het verleden en de toekomst. Door hiervoor aandacht te hebben krijg je een keuze: Achter alle automatische gedachtepatronen en automatische handelingen aanhollen of je aandacht terugbrengen naar dat waar je mee bezig bent.

Hierdoor ben jij je sneller bewust van alles stressprikkels en kun je anders omgaan met gedachtepatronen die niet behulpzaam zijn. Je leert je meer bewust te zijn van jezelf en alles wat er zich voordoet, met als doel dat jij beter je grenzen leert herkennen en bewaken.

De training bestaat uit acht bijeenkomsten van 2,5 uur en een stilte dag. Het is een periode die goed te overzien is en genoeg is voor blijvende effecten.

Tijdens de bijeenkomsten worden er Mindfulness oefeningen gedaan en komen er op een praktische manier bepaalde theorieën aan bod. Thuis oefenen is een belangrijk onderdeel van de training. Het is van belang om hier ook ruimte voor te maken, zodat je kan ervaren wat Mindfulness voor jou in het dagelijks leven kan betekenen.

Onderdelen van iedere bijeenkomst:

  • Aandacht en concentratie oefeningen (meditatie oefeningen)
  • Bewegingsoefeningen
  • Achtergrond theorie en opdrachten

Thema's per bijeenkomst

 

Bijeenkomst: 1          Leven op de automatische piloot

Bijeenkomst 2:         Omgaan met obstakels

Bijeenkomst 3:         Grenzen leren kennen

Bijeenkomst 4:         Het landschap van stress

Bijeenkomst 5:         Uitdagingen bewust beantwoorden

Bijeenkomst 6:         Gedachten zijn geen feiten

Stilte dag:                   In langere tijd in stilte en met aandacht voor jezelf

Bijeenkomst 7:           Hoe kan ik het beste voor mezelf zorgen?

Bijeenkomst 8:           Gebruiken wat je hebt geleerd